چوب مناسب در ساخت مبل چوبی
امروزه در ساخت انواع مبل و به خصوص مبل استیل و کلاسیک و راحتی، چوب و یا فرآوردههای چوبی نظیر ام دی اف، راش، نئوپان و… به کار برده میشود.
معمولاً در طراحی چنین مبلهایی از مواردی چون چرم، پارچه و چوب با نسبتهای مختلف استفاده میشود.
از آنجایکه چوب در طراحی مبلمان نقشی اساس دارد و اساس و پایه کار را تشکیل میدهد، کیفیت مبل با نوع چوب و اسکلت کار (کلاف) ارتباط کامل دارد. کلافهایی بی کیفیت، در آینده مشکل ایجاد خواهند کرد.
- چوب درخت راش، از چوبهای نیمه سنگین و مقاوم و سخت است. به دلیل سختی نسبتاً زیاد، حشرات و قارچها نمیتوانند به چوب راش آسیب برسانند و این از مزایای راش است.
- چوب راش در طبیعت به رنگ کرم و مایل به قرمز دیده میشود.
- در بازار مبل ایران دو نوع چوب راش ایرانی و وارداتی استفاده میشود.
- راش وارداتی به تازگی از کشورهای هم مرز به ویژه ترکیه و گرجستان وارد کشور شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
- راش ترکیه کیفیت بسیار خوبی دارد. مبلمان ساخته شده با چوب راش بسیار سنگینتر از موارد مشابه میباشند.
- چوب راش وارداتی از رطوبت و ابعاد مناسبی برخوردار است و در صنایع مبلمان، ضایعات کمتری ایجاد میکند.
- بسیاری از تولیدیها در تولید مبل راحتی خود از ترکیب چوب روسی و چوب راش استفاده می کند. همچنین در مبل های کلاسیک از چوب راش بهره می برد.
مراحل تولید مبلمان و اجزای تشکیل دهنده آن
مرحله نجاری مبل چوبی
اولین مرحله ساخت مبل راحتی نجاری میباشد که از انتخاب چوب شروع میشود که نکته بسیار مهمی میباشد. زیرا هر چوبی خصوصیات خود را دارد و دارای ویژگیهای منحصربهفردی میباشند که هرکدام را از یکدیگری متمایز میکند.چوبهایی که بیشتر در این صنعت استفاده میگردد چوب گردو، بلوط، راش، افرا، صنوبر و چوب روسی میباشند. این چوب ها جز پرطرفدارترین چوبها در این صنعت میباشند.
بعد از انتخاب چوب، چوبها به کارگاه برای برش و اجرای عملیات بر روی آنها برده میشوند. چوب در کارگاه براساس طرح مبل برش خورده و چوب قابلیت استفاده را پیدا کند.
این مرحله بسیار با اهمیت میباشد زیرا اگر در برش چوبها اشتباهی پیش بیاید و یا اینکه آنها به درستی برش نخورند باعث میگردد تا مبل نتواند سرهم شود و مورد استفاده قرار گیرد. این درحالی میباشد که باید متوجه باشید که چوبها دارای هیچگونه ترک خوردگی و رطوبت نباشند.
رنگ کاری
بعد از مرحله نجاری و ساخت کلاف اولیه با چوب باید توجه داشته باشید که اگر چوب دارای رنگ پریدگی و یا خرابی باشد باید با استفاده ار رنگ و سمباده زنی این خرابیها را درست شود تا چوب و اسکلت مورد استفاده دوام بیشتری پیدا کند.این عملیات یکی از حساسترین عملیاتها در طی پروژه ساخت مبل میباشد. زیرا اگر ترک خوردگیها و رنگ رفتگیها را درست نشود باعث میگردد تا دوام و عمر کلاف مبل پایین بیاید.
بیشتر کارگاههای ساخت مبلمان برای اینکه کیفیت کار خود را بالا ببرند بعداز رنگ کردن کلاف از پلی استر برروی آن استفاده میکننددلیل این عمل آن میباشد که رنگ استفاده شده برروی چوبها را تثبیت و ماندگار کند.پلی استرها به دو صورت مات و براق میباشند که هرکدام در شرایط مورد نیاز خود مورد استقاده قرار میگیرند.
پارچه مبل
انتخاب پارچه و استفاده از آن به دلیل اینکه موردی میباشد که بیشتر از هر آیتم دیگری مورد توجه قرار میگیرد از اهمیت فراوان زیادی برخوردار میباشد. مطمئنا انتخاب یک پارچه مناسب و زیبا که با الگو مبل هماهنگی دارد باعث میگردد تا مبل جلوهای تازه و باشکوهی به خود بگیرد. این امر درحالی انجام میگردد تا پارچه توسط دستگاهای مدرن و دقیق برش خورده و اماده استفاده برروی مبل گردند.
باید توجه داشته باشید که انتخاب پارچه کاری بسیار حساس میباشد زیرا پارچه مورد انتخاب باید به صورتی باشد که با شکل فیزیکی مبل کاملا مطابقت داشته باشد. به طور مثال برای مبلی که حالت مجلسی یا کلاسیک می باشد, پارچههای سنگین بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند و برای مبلمان راحنی پارچههای مخمل و یا طرح دار آبرنگی و شادتر مود استفاده قرار میگیرند.
رویه کوبی در ساخت مبل چوبی
بعداز انجام مرحلههای بالا نوبت به یکی از حساسترین قسمتهای تولید مبل میرسد که آن رویه کوبی میباشد. این مرحله از حساسیت بالایی برخوردار میباشد زیرا رویه کوبی در زیبایی مبل و همزمان در راحتی مبل نقش مهمی ایفا میکند به همین علت باید این مرحله با دقت فراوان انجام گیرد. رویه کوبی خود دارای چندین مرحله میباشد که آنها عبارتند از تسمه کشی، فنر کشی، قرار گرفتن اسفنج برروی کلاف مبل، پارچه کشیدن و تنظیم آن برروی مبل که هرکدام از این مراحل ذکر شده به ظرافت فراوانی نیاز دارد تا مبل دارای زیبایی و راحتی لازم باشد.