انواع درب چوبی و کاربر‌دهای آن

  • توییتر
  • فیس‌بوک
  • تلگرام
  • واتساپ
  • لینکدین
  • پست الکترونیکی

درب چوبی
ما در این نوشته به بررسی نکات قابل توجه در مورد انواع درب چوبی پرداخته و موارد زیر را با هم مرور می‌کنیم :

1- انواع درب چوبی براساس جنس و تعداد پنل
2- مزایا و معایب درب چوبی
3- کاربرد درب‌های چوبی

 

انواع درب چوبی براساس جنس

برای ساخت درب‌ها از نمونه‌های مختلف چوب استفاده می‌شود. برای مثال می‌توان از چوب درخت‌های کاج، صنوبر، گردو، گیلاس، بامبو، ساج، ماه‌گونی یا ماهون، بلوط، افرا و راش استفاده کرد. هریک از این چوب ها ویژگی های منحصر بفردی دارند که در ادامه به بیان توضیحاتی در این زمینه می پردازیم.

 

• چوب صنوبر

به طور کلی می‌توان گفت چوب صنوبر نسبت به چوب کاج از استحکام بیشتری برخوردار می‌باشد. از نقاط قوت این چوب خاصیت و قابلیت رنگ‌شدگی و سیلر زنی آن می‌باشد. اما در مقابل استفاده از این چوب در ساخت درب‌ ضعف‌هایی نیز به دنبال دارد. برای مثال این چوب از مقاومت پایینی برخوردار بوده و در برابر خراش‌خوردگی نیز مقاوم نمی‌باشد. هم چنین در طی زمان ممکن است تغییر رنگ داده و به سمت رنگ قرمز متمایل شود.

 

• چوب گردو

چوب گردو نمونه‌ای از چوب های مقاوم و مستحکم می باشد. هم چنین این چوب بافت بسیار زیبایی دارد. درب‌هایی که در ساخت آن‌ها از چوب گردو استفاده شده، گران قیمت محسوب می‌شوند.

درچوبی

• چوب گیلاس

چوب گیلاس دارای سطحی صاف و یکنواخت بوده و زیبایی منحصربه‌فردی دارد. درب‌هایی که در ساخت آن‌ها از چوب گیلاس استفاده شده است، نمونه‌ای از درب‌های گران قیمت می‌باشند. توجه داشته باشید که استفاده از سیلر برای این گونه درب‌ها بسیار مهم و حیاتی است. نگه‌داری از این درب کمی دشوار بوده و ممکن است در طی زمان نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشد. از نقاط قوت می توان به ایمنی بالای آن در برابر آتش اشاره کرد. درب‌هایی که از چوب گیلاس در ساخت آن‌ها استفاده شده است، نمونه‌ای از درب های لوکس شناخته می‌شوند.

 

• چوب بامبو

درب‌هایی که درساخت آن ها از چوب بامبو استفاده شده، از مقاومت بالایی برخوردارند. اما در برابر رطوبت مقاومت چندانی ندارند. همچنین با گذشت زمان ممکن است رنگ پریده و یا خراشیده شوند. درب چوبی بامبو حالت پنل شیشه ای زیبایی دارد که در میان انواع چوب ها کم نظیر است.

 

• چوب ساج

درب‌هایی از چوب ساج ساخته شده‌است، از عمر طولانی برخوردار بوده و طیف رنگی زیادی دارند. این درب‌ها وزن زیادی داشته و از این رو حمل و نصب آن ها کاری دشوار می باشد. این درب ها در برابر پوسیدگی و تغییرات دمایی مقاومت بالایی از خود نشان میدهند.

 

• چوب ماهون

چوب ماهون از ظاهر بسیار زیبایی برخوردار می باشد. اما به مرور زمان در برار رطوبت امکان دارد رنگ آن تیره و به سمت سیاه شدن برود. این چوب در برابر تغییرات دمایی مقاومت بالایی داشته و به عنوان عایقی خوب برای انرژی شناخته می‌شود.

 

• چوب افرا

چوب افرا نمونه‌ای دیگر از چوب‌هایی است که می‌توان در ساخت درب‌های چوبی مورد استفاده قرار داد. درب‌هایی که از چوب افرا در ساخت آن‌ها استفاده شده است، مقاومت بالایی دارند. چوب افرا در اصطلاح نجاری چوبی خوش دست محسوب می‌شود. سطح این گونه چوب‌ها اگر سیلر نخورد، به مرور زمان لکه‌دار می‌شود.

درچوبی

 

• چوب بلوط

درب ساخته شده از چوب بلوط، نمونه‌ای از درب‌های مقاوم و با استحکام بالا شناخته می‌شود. چوب بلوط قیمت مناسبی نسبت به برخی چوب‌های طبیعی دیگر مانند گردو دارد، بنابراین در ساخت درب به صرفه‌تر می‌باشد.
از این نوع چوب در ساخت مبلمان، کف‌پوش و کابینت آشپزخانه نیز استفاده شده کخ در دو رنگ قرمز و سفید موجود می‌باشد. اگر به دنبال یک چوب ضدآب می گردید، چوب بلوط می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

 

• چوب راش

چوب راش نمونه‌ای دیگر از انواع چوب‌هایی است که می‌توان در ساخت درب مورد استفاده قرار داد. این چوب نمونه‌ای از پر‌مصرف‌ترین انواع چوب در این عرصه می‌باشد که از مقاومت و استحکام خوبی برخوردار است. از دیگر محاسن و مزیت‌های چوب راش، عدم نفوذ موریانه و حشرات به این چوب، به دلیل بافت آن است.

 

در چوبی

• چوب کاج

چوب کاج از پرمصرف‌ترین انواع چوب در ساخت انواع درب می‌باشد و عایق صوتی و گرمایی مناسبی محسوب می‌شود. چوب کاج قابلیت نقاشی و سیلر خوردن را دارد. از معایب این محصول می‌توان به مقاومت کم آن در برابر ضربه و خراش اشاره کرد.

 

 


انواع درب چوبی براساس تعداد پنل

 

• درب چوبی بدون پنل ساده

این گونه درب‌ها طراحی بسیار ساده‌ای داشته و بدون پنل می‌باشند. این نوع درب‌ها صاف، توخالی و یا پر می‌باشند و بر روی آن‌ها رنگ یا روکش چوبی قرار می‌گیرد. معمولا درب‌های ساده جزو ارزان‌ترین درب‌های چوبی محسوب می‌شوند و مناسب خانه‌های مدرن هستند. روکش‌های طرح‌دار قیمت بیشتری نسبت به روکش‌های ساده و درب‌های توپر قیمت بیشتری نسبت به درب‌های توخالی دارند.

 

درچوبی

• درب چوبی تک پنلی

از درب چوبی تک پنلی در خانه‌هایی که وسایل آن دستی ساخته می‌شود، استفاده می‌کنند. این گونه درب‌ها بیشتر در سبک‌های تلفیقی و سبک کوچ‌نشینی اسپانیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در چوبی

• درب چوبی دو پنلی

تنوع درب‌های دو پنلی بسیار زیاد است. این نوع درب با یک ضلع قوسی در پنل بالایی در خانه‌های فرانسوی و سبک‌های تلفیقی به وفور استفاده می‌شود. درب‌های دو پنلی شیارهایی را در درون پنل‌ها دارد که یادآور خانه‌های روستایی و مزرعه‌ای می‌باشد.

 

درچوبی

 

• درب چوبی سه پنلی

این گونه درب‌ها به صورت رنگ شده و یا با روکش چوبی تولید می‌شوند. درب‌های سه پنلی در اکثر سبک‌های معماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیار زیبا و مستحکم می‌باشند و به راحتی می‌توان آن را با خانه‌های سنتی و کلاسیک تلفیق کرد. از این درب‌ها بیشتر در معماری‌های فرانسوی و ویکتوریایی استفاده شده است.

درچوبی

 

• درب چوبی چهار پنلی

درب‌های چهار پنلی از دیگر انواع درب‌های مورد استفاده در معماری کلاسیک می‌باشد. این درب‌ها جایگزین مناسبی برای درب‌هایی با چهارچوب‌های قوسی محسوب می‌شوند. درب‌های چهارپنلی مناسب با خانه‌هایی با معماری ایتالیایی می‌باشند.

 

درچوبی

 

• درب‌های چوبی پنج پنلی و شش پنلی

درب‌های پنج و شش پنلی از رایج ترین درب‌های مورد استفاده در طراحی داخلی می‌باشند. این درب‌ها در انواع توخالی و یا توپر به مشتریان عرضه می‌شوند. هم‌چنین بسیار شیک و زیبا هستند و با هر سلیقه و طراحی متناسب می‌باشند.

درچوبی

 

درچوبی

 

 

 کاربرد درب های چوبی

 

• درب چوبی ورودی

درب ورودی ساختمان تاثیر بسیار زیادی در نما ساختمان دارد، زیرا افراد در ابتدا ورود، اولین چیزی است که با آن برخورد می‌کنند. درب‌های ورودی اصلی‌ترین راه دسترسی به فضای ساختمان هستند به همین دلیل امنیت و استحکام آن‌ها بسیار حائز اهمیت می باشد، لذا معمولا از درب ضد سرقت برای ورودی ساختمان استفاده می‌کنند.
درب‌های ورودی تمام چوب از استحکام بسیار بالایی برخوردارند. چوب گردو یکی از بهترین انواع چوب در ساخت درب‌های ضد سرقت محسوب می‌شود. عیب درب‌های چوبی، قیمت بسیار زیاد چوب گردو می‌باشد.

 

در چوبی تمام چوب

• درب اتاق

همان‌گونه که در ابتدا نیز به این نکته اشاره شد، انتخاب درب تاثیر زیادی در زیبایی دکوراسیون داخلی خانه دارد. در صورتی که تمایل به استفاده از درب چوبی در داخل ساختمان مانند انواع درب‌های چوبی اتاق دارید، باید نکاتی را به خاطر داشته باشید. نکته‌ای که در ابتدا باید به آن توجه داشته باشید، سبک طراحی دکوراسیون داخلی می‌باشد.
برای مثال درب‌های چوبی ساده نمونه‌ای از درب‌های مناسب برای طراحی سبک مدرن می‌باشند. انتخاب نمونه‌ای از چوب مناسب از دیگر نکات مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.
استفاده از درب‌های چوبی که از طول عمر و کیفیت بالایی برخوردارند نیز نکته مهم و قابل توجهی می‌باشد. بدون شک بسیاری از افراد به استفاده از درب چوبی در طراحی دکوراسیون داخلی علاقه‌مند بوده و به دنبال استفاده از جدیدترین مدل درب‌های چوبی اتاق می‌باشند.

 

درب چوبی اتاق

 

• درب سرویس بهداشتی و حمام ساخته شده از چوب

با توجه به این که حمام و سرویس بهداشتی دو محیط مرطوب هستند، استفاده از درب‌های چوبی با روکش‌های ضد آب مانند ABS بسیار حائز اهمیت می‌باشد. استفاده از درب‌های چوبی در این محیط‌ها مستلزم رعایت نکات بهداشتی می‌باشد، در غیر این صورت، طول عمر درب‌ها پایین می‌آید و پس از مدتی مجبور به تعویض آن خواهید شد.